Ons kattenpension

Sinds de opening van ons pension op 24 juni 2006 hebben we het pension al enkele keren uitgebreid en verbeteringen aangebracht. Zo proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze gasten en hun baasjes.

Ons kattenpension is onderverdeeld in 4 ruimtes:

1) het "groot" pension: het groot pension was oorspronkelijk een koeienstal. Hiervan is echter niets meer te merken en deze ruimte is nu ingedeeld in 15 kattenrennen:

- 12 binnenrennen van +/- 4m² 
- 2 binnenrennen van 4m² met buitenren van 4,5m²
- 1 binnenren van 3m² met buitenren van 4,5m²

In 2008 werd het dak vernieuwd, met verbeterde isolatie tegen warmte en koude en is er airco geïnstalleerd. Zo kunnen we beter afkoelen in de zomer en verwarmen in de winter. Het groot pension is de ruimte die we het meest gebruiken.

2) het "klein" pension: in 2007 hebben we een eerste keer het pension uitgebreid, met een kleinere ruimte met 4 ruime binnenrennen. In dit deel is er centrale verwarming.

3) "boven": in 2008 hebben we een hooizolder omgebouwd tot een ruimte met 8 mooie binnenrennen, allen voorzien van een dakvenster. Ook in deze ruimte hebben we airco geïnstalleerd, zodat het niet te warm wordt in de zomer. Deze ruimte wordt voornamelijk gebruikt als het drukker is, vb. tijdens de schoolvakanties.

4) "paardenstal": als laatste uitbreiding in 2008 hebben we de oude paardenstal omgebouwd tot een afzonderlijk pension met 2 grote rennen. Deze ruimte is niet verwarmd en wordt dan ook enkel gebruikt in de zomermaanden. De rennen hebben uitzicht op onze binnenkoer en zijn ook geschikt voor grotere kattenfamilies.

Elke ren is voorzien van:

- Een leuke krabpaal 
- Mandjes, dekentjes, kussentjes,... 
- Ligplanken op verschillende niveaus 
- Een kattenbak met verse kattenbakvulling 
- Een drinkfontein en eetbakjes 
- Kattenspeelgoed.

In het kattenpension geven wij Carocat Super Premium Kip droogvoer. Wij hebben ook een assortiment natte voeding (Whiskas, Felix,…) Eigen voeding meebrengen is geen enkel probleem en zal steeds gegeven worden volgens de richtlijnen van de klant.

"Een kitten is slechts een begin.
Een grappig, ingenieus, lieflijk begin - maar vormt slechts een belofte van de kat die hij wordt."